Just for the taste!
Bestel direct telefonisch
T +31 020 - 633 55 58
Uw winkelmandje is leeg
 

Swiet Moffo v.o.f.

Printerstraat 12

1033 RT Amsterdam


T 020 - 633 55 58

E contact@swietmoffo.nl


Btwnr: NL 85 45 82 484 B01

Kvk: Amsterdam 61 99 00 19

Over Ons

DIAKI SWIET MOFFO een bedrijf met exotische dynamiek.

Een familiebedrijf dat met haar producten generaties lange kooktradities voortzet. Sinds 1984 brengen wij ambachtelijke en originele exotische producten op de Nederlandse markt onder de merknaam SWIET MOFFO, wat "lekkerbekje" betekend? Begonnen als hobby en gestart als eerste Surinaamse fabrikant in Nederland voor het bereiden van de lekkerste Marinade, Hotsauzen, Kruidenmixen, Pindasauzen en dergelijke lekkernijen. Al onze producten worden met de allergrootste zorg en met de fijnste ingrediënten vervaardigd. Door vakmanschap en kennis kunnen wij u een uitstekend exotisch product met gegarandeerde kwaliteit en kwantiteit leveren.


Een stukje geschiedenis.

Op 1 mei 1984, zijn Reginald Olivieira en Lous Olivieira - de la Fuente van start gegaan met handelsonderneming DIAKI. Reginald die allround lasser was, had en heeft als grootste hobby koken en is in zijn keukentje begonnen met het maken van Zoete Ketjap marinade en Gekruide Surinaamse marinade. Door deze te verdelen onder familie en vrienden, werd het idee geopperd deze marinades op de markt te brengen, omdat de smaak bijzonder goed was. Er moest natuurlijk ook een merk naam worden bedacht en al gauw werd deze gevonden, door een simpele vraag van Lous aan Reginald die in de keuken stond; wat doe je SWIET MOFFO van me, het koosnaampje werd een merknaam en zo is SWIET MOFFO, wat lekker mondje betekend, ontstaan.

Het is niet alleen bij het fabriceren van de boven genoemde Marinades gebleven, er kwam veel vraag naar nieuwe smaken en met veel liefde en enthousiasme werd het assortiment uitgebreid met nieuwe smaken en producten zoals; Hotpeppers, Sambals, Chinese worstjes - fashong kip (ontwikkeld als eerste en enigste in Nederland) en varken. De keuken werd te klein voor deze productie en ook de schuur die was omgebouwd tot productie ruimte, voldeed niet meer aan de eisen. Zoekend naar een nieuw pand, kwam de optie in Amsterdam Osdorp, na ongeveer zeven jaar,  werd het ook daar te krap en vond de verhuizing naar een pand in Amsterdam -Noord plaats. In de tussen tijd zijn er meer producten bijgekomen om het bestaande assortiment te versterken. Enkele van deze producten zijn de Saté en Gado Gado Pindasaus, de Pikante Pindakaas, de Zoetzure en Gezouten Limoen en ook de kruidenmixen en kruidenboters maakten hun entree. Nadat een groot aantal jaren te hebben gefabriceerd en geproduceerd in Amsterdam - Noord, zij we weer verhuisd, maar nu naar een eigen pand die veel ruimer en praktischer is. Eén ideaal vooruitzicht op de toekomst. 


Visie, verbetering en vernieuwing

De consumenten zijn onze beste tipgevers, zij weten precies wat ze lekker vinden en wij gaan er vanuit, dat door hun enthousiasme, we kunnen antwoorden op hun vraag. Gelukkig komt steeds meer vraag naar onze producten, dus is Swiet Moffo niet meer weg te denken uit de supermarkten, toko's en andere speciaal zaken. Doordat wij op beurzen staan en demo s in de supermarkten geven, horen wij steeds vaker de kookervaring van klanten. Als zij een ander product dan Swiet Moffo hebben gekocht, dan moet deze nog met diverse kruiden op smaak gebracht worden, of de gehele inhoud van de pot gebruiken. Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat collega concurrenten, de Swiet Moffo  producten, op de een of andere manier willen evenaren. Echter blijkt dat zij het product niet verbeteren, maar de kwaliteit en vaak ook de kwantiteit laag houden en een product met een lagere prijs op de markt brengen. Gelukkig kunnen wij al onze klanten vertellen dat Swiet Moffo een goed gekruid en geconcentreerd product is, waarvan je weinig nodig hebt en dus uiteindelijk goedkoper is. 75% van de SWIET MOFFO verbruiker is de Nederlandse consument, verder wordt SWIET MOFFO verspreid in alle windstreken van de wereld en ontvangen wij leuke reacties van onder andere uit Rusland, de Filippijnen, Marokko, Turkije,  Spanje, Portugal, Italië, Engeland maar ook mensen uit Zuid Amerika o.a. Brazilië die onze producten gebruiken. Een reactie van een Filippijnse dame was, wij hebben de zelfde kruiden en specerijen, maar jullie Surinamers gebruiken het anders. Een Italiaanse heer dacht wij alleen rijst eten en geen pasta kennen,hij vindt onze pasta lekkerder omdat de pasta wordt geroerbakt met marinade en droge kruiden mixen. Nu is er een tijd voor vernieuwingen aangebroken en dat wil zeggen dat SWIET MOFFO een zusje krijgt. TAPA wordt het 2e huismerk van Diaki. TAPA zal niet alleen de Europese landen binnengaan en de smaak uit het land door de kruiden van herkomst te vervaardigen. Maar ook daar buiten zal TAPA haar sporen achter laten. Want elk land heeft zo zijn eigen smaak. En zo zal TAPA de wereld rond trekken met haar authentieke en unieke droge kruiden  mixmelanges. Op de huishoudbeurs in 2006 heeft TAPA haar succes volle entree op de Nederlandse markt gemaakt. Wij danken Onze Hemelse Vader, dat Hij ons zoveel ideeën geeft om dit alles te realiseren, want elke dag geeft Hij ons een nieuwe visie, verbeteringen en vernieuwingen. En elke dag vragen wij om nieuwe liefde volle inspiratie, in Jezus naam.